• De Fakkels | Sint-Truiden

RESTAURANT

De Fakkels





Onze Smaak

Achter Restaurant De Fakkels schuilt een complementair duo dat elkaar leerde kennen op de hotelschool van Herk-de-Stad. Hun gezamenlijke passie voor gastronomie bracht hen samen en vormt vandaag de drijvende kracht achter hun zaak.

Seppe deed ervaring op in verschillende gerenommeerde huizen en startte bij De Fakkels als patissier, waar hij uitgroeide tot chef.

Liese begon haar carrière in de keuken, maar vond later haar weg naar de wereld van chocolade en ijscreaties. Vandaag leidt zij de zaalbrigade en runt ze samen met Seppe het restaurant.

Samen streven ze naar een eerlijke keuken met een wereldse toets, waarin de smaak van seizoens- en streekproducten centraal staat. Hun familiale karakter weerspiegelt zich in elk gerecht: het beste van hier, met liefde gebracht op uw bord, geserveerd in een prachtig oud herenhuis met een moderne, warme sfeer.






Degustatiemenu

HOLSTEIN
Zuurdesem – paddenstoelen – garum

|

KABELJAUW
Karnemelk – spinazie – béarnaise

|

ZEETONG*
Prei – kappertjesblad – geconfijte fingerlime

|

INTERMEZZO
Passievrucht en peper

|

PATRIJS
Pompoen – savooikool – walnoot 

|

KAASWAGEN / DESSERT
Onze kaaswagen met geaffineerde kazen verzorgd door het huis “Rok4”

of

ME AMORE
Pinda – gezouten karamel – cacao

of

BRÉSILIENNE
Vers gedraaid vanille-ijs – mokkakaramel – amandelroom – gekarameliseerde hazelnootjes uit “Piëmonte”

Prijs: €105 p.p. ( 5-gangen )

Aangepaste wijnen: €48 p.p. (6 glazen)
Aangepaste non-alcoholische alternatieven: €39 p.p.
Dessertwijn : €9

Prijs: €88 p.p. ( 4-gangen ) zonder *

Aangepaste wijnen: €39 p.p. (5 glazen)
Aangepaste non-alcoholische alternatieven: €30 p.p.
Dessertwijn: €9

Supplement kaas i.p.v. dessert: + €8
Indien kaas als extra gerecht: + €16

JRE    The-Young-Masters    JKG    Gault-Millau    Michelin